Bilder

Ja efter många om och men är nu bilderna hit skickade ifrån Stockholm, Annica hann ju flytta innan jag fick dom och mamma hann tappa bort kuvertet en gång ;) Men bättre sent än aldrig damp dom ner i brevlådan.

Jag bjuder på några smakprov här nedan medan jag samtidigt berättar att jag har så fina pojkar (ja jag vet det blir nog lätt tjatigt, men dom har gått så bra båda två senaste veckorna och jag njuter varje gång det är riddags (:)

Med Silver red jag igenom Msvc:1 som blir våran debutklass och det kändes rätt enkelt, Ingrid lovade dessutom att hon skulle äta upp sin hjälm om vi inte lyckades nå kvalpoängen om jag fick till en likdan ritt på söndag (:

Med Radon är det programträning på schemat imorgon (:
Silver blev dessutom av med sin vinterpäls nu då dom börjat fått komma in på nätterna. Dom har blivit så sjukt luddiga båda två och Radon ska också hinnas med att klippas innan helgen, förhoppningsvis imorgon!


Alla bilder är klickbara (:
        


Jag älskar mina pojkar <3


Påväg till skolan

Sitter på bussen och kämpar för att hålla ögonen öppna. Morgontrött och har lätt att somna. Inte alltid bra kombination. Har inte riktigt vant mig vid tanken att jag är student och har inte hittat några rutiner alls än. Idag har vi iallafall första riktiga föreläsningen. Spännande! Igår hade jag nöjet att se Upan från marken :) ska nog rida lite programdelar idag. Kram

Träningshelg

Nu har jag precis kommit hem från två dagars kick off med OKQ8. Har varit fantastiskt kul (:

I helgen var det träning för fulla muggar, Silver gick nere i Sundsvall för Camilla och Radon red jag hemma för Ludde. Kan säga att mina ben kändes som spagetti på söndag kväll. Båda pojkarna var super fina och jag hade turen att få tre av fyra pass filmade. Hade med min Thomas och Fia båda dagarna ner till Sundsvall vilket var guldvärt :)

Bjuder på ett kort klipp på Radon från söndagens träningspass.

Vill ni se fler filmklipp och/eller ha utförligare rapporter är det bara att slänga in lite kommentarer (:
Idag tar jag med mig Melinda och pojkarna ut på en tur i skogen, sen börjar laddningen inför helgens starter!

 

Mycket att göra...

Ja den här veckan har det inte riktigt varit läge för bloggning.
Vet inte riktigt hur jag tänkte när vi gjorde schemat, jag har jobbat 7-15.30 på ridskolan och 16-22 i princip alla dagar utom onsdag. Behöver jag säga att jag är rätt trött nu (: Men eftersom jag inte har någon som helst aning om hur jobbsituationen ser ut från nästa vecka är det bara att tacka och ta emot då man får jobba.

Tävlingen i helgen var väl sådär. Hästen var rätt fin, men vi började med en stor miss på lördagen som vi sedan tyvärr fick med oss hela programmet igenom. Radon var ännu bättre på söndan men domarna var inte riktigt överens. Så är det med bedömnings sporter och vi bryter ihop och kommer igen.

Hästarna har varit jätte fina den här veckan och nu är vi laddade för en riktig träninghelg :D

Silver och jag åker ner till Sundsvall och tränar för Camilla och Radon och jag ska svettas hemma i ridhuset för Ludde (: En riktigt härlig helg med andra ord.

På måndag hoppas jag dessutom att jag fått bilderna från min syster så jag kan bjuda på en bildbomb!


En bild jag snott av Emelie från söndagens framridning i Övik

Tävling Övik 20-21aug

Tror alltid att jag ska hinna/orka så himla mycket när jag är ledig.. Här kommer det iallafall:

Mötte upp Mia i stallet vid 9 tiden på lördagmorgon. Badade och knoppade lurvbollarna för att sedan packa in alla grejjer i transporterna. Klockan var nog närmare halv elva innan vi rullade iväg. Och första stoppet blev redan dryga kilometern bort på jobbet för en kopp kaffe och bulle ;)


Packning..

Väl framme i Övik (Himla nära jämfört med Umeå..) så visade det sig att de hade flyttat fram starttiderna ytterligare en timme. Så vi som redan var i god tid fick helt plötsligt ännu mer tid. Men hellre det än tvärtom!


Innan avfärd..

Upan kändes fin på framridningen. Kändes dock sådär inne på banan. Fick honom inte riktigt med mig och då blir han lite lång och kantig.. Vilket drar ner på varje bedömningsgrupp. Slutade på ca 59% i MSVB:4 och en 8:e plats av 16. Dock var domarna vääldigt skilda åt i poängen. En hade mig som 2:a och en som 10:a och en 12:a. Ibland blir det helt klart knasigt i bedömningssporter.

Söndag: MSVA:1 debut! Hurra! Ösregn! Gick helt okej, fick åtminstone 5:or på pirutterna och gjorde en riktig klantmiss i serien som jag tar all skuld för. Började nämligen jättebra och sen tappade jag fokus helt innan sista bytet.. Fick som sagt ca 60% i den klassen och är jättenöjd med det! Mina ridbyxor hade fortfarande inte torkat när jag kom hem till Härnösand på kvällen..


Kanske det bästa med att tävla i övik.. ;)

Mias mormor bor lämpligt nog i Övik så vi fick sova där på natten. Verkligen full serivce med färdigbäddade sängar och mat på bordet när vi kom hem! Vi fick även världens mega baota matsäck med oss till tävlingsplatsen på söndagen. Lyxigt värre!

KRAM


Ledig dag









Den här bilden möts jag av varje gång jag startar datorn. Kan liksom inte låta bli att le då :) Nu har vi dessutom "riktigt" bredband i lägenheten så vi kan surfa på båda datorerna samtidigt. Halleluja!

Är faktiskt ledig hela dagen idag så senare kommer en uppdatering om helgens tävlingar i Övik. Fick ihop 60% i Msva:1 debuten vilket jag är väldigt nöjd med!

KRAM

Tävlingsdags

Tjoho idag är det dags för tävling igen. Blev ju ett extra långt uppehåll för mig pga Radons dumma hovböld,men nu är vi på gång igen :)

Är alldeles strax påväg ut till stallet, där lurvbollen ska badas och knoppas. Sedan ska allt packas in i bilen innan vi rullar iväg mot Ö-vik.

Fia rider Msvb:4 kl 14.54 och jag och Radon ska inte starta förren 17.09 så då måste ni hålla tummar och tår för oss.



Två bilder från Övik tagna 08

Rose

Känns som det blir lite samma samma här med dagarna med Upan ser ju rätt lika ut...
Igår red vi igenom MsvA:1 och gjorde endel piruettjobb för Ingrid. Får inte riiktigt till det. Men det är väl bara att kämpa vidare. Kändes idag att han hade lite träningsvärk och blev därför lite bekväm av sig och tog inte riktigt hjälpen ibörjan. Riktigt rund och fin sen iallafall. Rätt kort pass idag.


Rosen som Elin har målat i vår hall. :)

Ridning

Var i stallet strax efter nio imorse och började med att rida Radon, red igenom helgens program och jag måste säga att det känns riktigt bra (ska det inte kännas skit på genrepet??)
Bytesserierna var sprättlätta och så också vänster skolorna, Ingrid hade lite att klaga på i piruetten,travlängningarna och även formen första gången vi red igenom det, jag ville så gärna ta ner honom lite för mycket. Men även det fixade vi till, känns lovande måste jag säga :)

Hann med Silver sen också, fortsatte jobba volter och skolor i traven mest för att hitta flytet och lite mer formning. I galoppen red vi serpentinbågar i förvändgalopp och även V:et ur Msvb:4an med enkelt byte och byte.

Både pojkarna kändes riktigt fina och vi får se om Annica lyckades fånga oss på bild, det blev lite ridbilder på Silver och lite mysbilder bara på Radon, så jag hoppas jag får dom i början på nästa vecka så ska jag dela med mig (:

Imorgon blir det ridning på båda pojkarna, Radon ska i och för sig bara joggas, sen blir det putsning, packning och allt annat som hör en tävlingshelg till :D


Dålig uppdatering

Ja min uppdatering den senaste veckan har inte varit något att hänga i julgranen.
Har i princip inte varit hemma mer än när jag legat med huvudet på kudden, så går det med tre jobb och två hästar, hej och hå ;)
Hästarna går riktigt bra och vi laddar för helgens starter i Övik. Imorgon börjar jag inte jobba förren 16 så det ska hinnas med att packas, putsas, ridas program osv :)
dessutom har jag försökt lura ut min syster (tillsammans med systemkamera) till stallet imorgon så vi kan bjuda på lite nya bilder så förhoppningsvis blir det lite bättre uppdatering här :)

 //Mia

Programträning

I går var det riktigt roligt att rida! Han kändes inte alls lika stel som han brukar när vi joggade igång, så bara det var ett stort +! Värmde med lite byten på sepentinerna och gjorde sen några serier innan vi gick ut på banan och red igenom MSVA:1an. Gick sådär första gången men efter att Mia "skrikit" lite på mig så gick andra gången betydligt bättre! :) Var inte lika hemskt som jag trodde ;)

Han kändes faktiskt fin i lördags när jag red också. :) Så nu efter 3 dagars jobb får han ta det lite lugnare idag. Blir ett kortare joggingpass bara. Känner mig inte alltför lockad att rida ut i regnvädret.

Har tvättat nu på fm och om nån timme är det dags för stallet. Ska följa med Ingrid och hennes Amo ner på kliniken. Han har varit hängig :(


Var ovanligt huslig och bakade muffins igår.. :)

KRAM / Fia

Oj vad roligt det är att rida :D

Började med jobb på ridskolan även idag, när jag var klar och hade haft blåbärslägret vid kvart i ett passade jag på att rida Silver eftersom jag inte började på Ok förren klockan tre.

Red på utebanan och Ingrid tittade på. Han kändes riktigt spänstig ända från början och jag insåg bara efter ett litet tag vad otroligt mycket det gjorde mentalt för mig att rida för Camilla i helgen.
Jag vågar nu lite på min känsla, gå på när det behövs och kräva lite mer. Jag får dessutom inte panik nu när det händer någonting utan tänker mer, jaja de här löser vi också.
Så känslan i ridningen är helt annan nu än innan helgen och idag kunde jag verkligen njuta av min fina häst :)

Red skolorna ur MsvC programen och försökte hitta flyt och lite mer böjning. Det roliga med Silver är att vänster slutan är absolut lättast och det är den Radon har svårast med.
Sedan red jag även slingar i galopp ur gamla La:6 med enkla byten och även lite byten i sprången innan vi gav oss för dagen.

Sedan var det jobb på macken som gällde och när jag slutade där ringde Fia så jag åkte ut till ridskolan igen och pratade lite och tittade på när hon tränade för Ingrid.


Bjuder på två bilder som är ifrån idag faktiskt :D På Fia och Upan, dock i motljus och med Iphonen men ändå :)


Nedsittning i trav. Klurigare än det låter ;)


Vår första säsong tillsammans. När man fortfarande fick ha hatt i MSVB.. :)

Hejsan hoppsan vilket spännande pass det blev igår! Det fina med det hela är att jag inser hur mycket framåt det ändå har gått de senaste månaderna. För igår kunde jag verkligen inte sitta ner. Herregud jag kände mig som en liten flygekorre där uppe på ryggen. All energi från vilan bara kom ut från alla håll. Det rör sig liksom inte bara i en jämn takt uppåt då utan det vinglar åt sidorna + att det kommer taktmissar titt som tätt. 'Passagetraven' var också ett kärt återseende.. Eller inte..

Dessutom 'hummade' han mer eller mindre hela passet. Ungefär som han brukar låta när vi joggar igång eller joggar av. Det kändes lite märkligt. Nåja, sådär kan det vara efter lite vila antar jag. Och det blev iallafall bättre och bättre. Och som sagt, det var ändå roligt att rida igen och framförallt roligt med insikten om hur mycket bättre vi har blivit på kort tid :) Ikväll blir det träning för Ingrid och då är vi förhoppningsvis 'som vanligt' igen.

KRAM / Fia :)

Ingen ridning

Nej inte heller idag blev det någon ridning för min del.

Jag hade först en plan att jag skulle jogga Silver en stund efter jag slutat, men när jag var klar i stallet vid 21.30 och insåg att jag börjar jobba 07.00 även imorgon bitti så la jag ner det..

Radon har jobbat på med Ingrid idag också och dom åker ner till Timrå och tränar för Maria Eriksson imorgon, är lite ledsen att jag inte kan följa med, men sånt är livet (:

Jag är i allafall väldigt glad att jag efter 14,5 arbetstimmar idag fortfarande även om jag är lite trött kan le och säga att jag verkligen älskar mina jobb! :D

Imorgon blir det en vanlig jobb dag med bara 8 timmar och sedan ska jag rida Silver :D

Blogg.se verkar inte vilja publicera några bilder idag :(

If I say Ur then u say kult.. UR-KULT! UR-KULT!

Hellu!
Jag är fortfarande med, även om ni inte har sett något av det de senaste dagarna. I Tisdags när jag skulle rida var Upan ofräsch. Behöver jag ens tala om hur Opepp jag blev då?


Fina Emma när vi 'packar upp' på Urkult.

Några Urkult dagar senare för mig och vilodagar senare för Upan är det som bortblåst. Vilken fantastisk lättnad! Han är nästan alltid väldigt stel efter vila och så även igår. Men det får ta sin lilla tid eftersom jag vet att det blir bättre och bättre ju mer vi har värmt.

Sadelkammaren är nystädad och jag har ett enormt berg med shabrak, lindor och paddar m.m som behöver tvättas! Men det är så himla skönt när det är gjort. Ska försöka komma ihåg att boka tvättid idag :) Närmaste tävling är somsagt Övik 20-21/8. Fick lite panik igår inför MSVA:1 debuten då vi tappat en hel vecka träningstid. (jag skyller på det iaf..;)) Sånna gånger är det tur att man har en så bra coach som stöttar! Kanske ska ta och smyga ner i källaren hos mamma och pappa och leta fram min fina hatt tills dess. Hihi.



KRAM /Fia

Shoppning i Stockholm

Lovade ju att visa vad jag handlade i stockholm.
Var otroligt mycket rea och jag är lite ledsen att jag faktiskt egentligen inte hade några pengar att handla för.

Började med att hitta ett par snygga skor som jag fick av min älskade sambo, dom var på rea och kostade bara 75 kr :)


Köpte även ett par ljusa jeans för 99 kr, om har jag dock ingen bild på just nu.

Sista dan tvingade jag Thomas att följa med mig bort till Hästbiten, som är en fantastisk rolig hästbutik att gå och titta i. Det blev lite uppdateringar av tävlingsgarderoben och både en ny skjorta, plastrong och plastrongnål fick följa med hem, blev även ett tre pack ridstrumpor, nått som alltid går åt.

       

                                             

Sedan blev det en sväng på Glitter och jag fick med mig en "Munk" och lite pärlor till håruppsättningen under hatten :)

          

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma och sen skulle Fia höra av sig då hon var klar i stallet så skulle vi hitta på nått.

// Mia (:

Pysseldag

Idag var det först jobb på ridskolan 7-13 då jag hann med första dagen på blåbärslägret :) Hoppas tjejerna har lika roligt som jag har.

Sedan vidare till OkQ8 för ett "pluttpass" (de är vad passen som bara är ca två timmar kallas)
Så vid halv fyra var jag färdig för dagen och åkte tillbaka till stallet. Skulle titta på Ingrid då hon red, men Amo beeter sig fortfarande inte som vanligt och Ingrid bokade tid nere på kliniken :( Så hon får fortsätta låna Radon ett tag till.

Men idag fick båda pojkarna vila eftersom dom båda två gått ordentligt i helgen. Tog in och pysslade lite istället och jag kan säga att en rejäl rykt behövdes.

     

Före (och då hade ändå Silver fått en omgång med piggborsten)

Men efter närmare 45 minuters borste blev det ganska stor skillnad och dom fick knata ut i hagen igen. Vilket betyder att dom garanterat kommer se likadana ut imorgon också :) Men båda stod och njöt och det är skönt att hinna pyssla om dom riktigt ordentligt emellanåt.

 
Efter (:

// Mia (:

 


Träningshelg (:

Vi var som sagt uppe hos mormor och morfar fredag till lördag, de blev så glada över att vi kom (:

Igår kväll lastade vi Silver och åkte ner till sundsvallsridklubb för att träna för Camilla.
Jobbade bara galopp då det är där jag har haft svårast att hitta knapparna, var väldigt nyttigt då jag vågade rida mer eftersom hon vet precis var gränserna går.

Började jobba lite på volten med att han skulle bli kvickare, redan från fattningen, så fick göra massor med fattningar och avsaktningar till skritt. Sedan fick jag jobba serier både fyror och treor och diagonaler med tre byten utan att räkna. Det svåra med det är att tajma, att varken gör för mycket eller å andra sidan bara bli passagerare. Vi fick till några hyffsade (:
Fick sedan rida lite slutor i galopp och även ökningar där jag ska satsa så mycket mer än jag tror, här var det väldigt skönt att vara i det stora ridhuset så inte väggen kom så fort ;)
Efteråt var både jag och Silver jätte trötta :)

Jag parkerade kvar honom i en av uteboxarna på SRK och åkte hem och sov lite.

Tio över sju imorse satt jag till häst igen.

Även idag blev det i princip bara galoppjobb. Idag var vi lite möra i kroppen och jag som jobbat så mycket med att kunna sitta kvar med höger höft framme i högergaloppen åkte plötsligt bak med vänsterhöft i vänster galoppen, vilket betyder att Silver tog chansen och la in lite byten här och där, att det ska vara så jädra svårt att sitta stilla... Fick jobba jätte mycket på att få honom mer loss, mer formad och rund i innersidan och ändå vara kvick och engagerad. Svårt men roligt (: Fick även göra lite piruettjobb där jag i fortsättningen också ska leka med dom på den lilla fyrkanten så man bara vänder två språng och rider ur den, så jag verkligen kan rida in i den och få honom att svara för skänkeln när jag vill gå ur den.

Nyttig träning och väldigt roligt.

Radon har jag även i helgen lånat ut till Ingrid så hon har trimmat både lördag och söndag.

Resten av dagen ska jag bara vara, ligga i soffan, gå en promenad och umgås med min sambo, sista semesterdagen och tyvärr tråkigt väder men vi ska ta vara på den på bästa sätt ändå. För imorgon drar jobbet igång för fullt igen med både ridläger och mackjobb (:

Radon får vara modell eftersom jag fortfarande inte har några nya bilder och inga på Silver.

Nya tag

Då var jag hemma igen efter stockholmstrippen.
Vi har haft det så otroligt bra, bättre är det nog svårt att ha det. De flesta dagarna har spenderats liggande på en filt i solen/skuggan nere vid vattnet, de här har dessutom kompleterats med god mat, fika, trevligt sällskap, allsång på skansen och lite stadsvandring.

Hästarna har haft det jätte bra medan jag varit borta och gått för fullt hela veckan tillsammans med Ingrid. Hon var dessutom nöjd med hur båda pojkarna skött sig.

Idag har jag redan hunnit med ett pass på Silver och vi fortsätter känna oss fram och hitta knapparna, galoppen är helt klart svårast. Var i allafall väldigt nyttigt att Ingrid ridit honom då hon nu dessutom kan komma med ännu mer tips och råd. Radon fick vara idag och jag har dessutom lånat ut honom till Ingrid resten av helgen då hon inte hade nått att rida på och det är väldigt nyttigt för både mig och hästarna att hon sitter på med jämna mellanrum.

Nu idag tänkte jag och Thomas åka upp till Övik och hälsa på min mormor och morfar så det blir dåligt med uppdatering även idag, men imorgon är jag tillbaka och jag och Silver ska åka ner till Sundsvall imorgon kväll och träna för Camilla Toll, så då hoppas jag att jag ska få ännu mera hjälp med knappsökandet :D

Måste ju dessutom visa vad jag shoppade i stockholm (:


Idag var det (pga brist på nya bilder) min gamla D-ponny Iza som fick vara modell =)

Semester

Jag har tagit semester och började med släktträff (på Thomas sida) i lördags och nu är vi nere hos mamma i Stockholm några dagar :) så Fia får sköta rulliansen på bloggen och Ingrid sköter om hästarna.

Broöppning

Inser såhär på måndagmorgon att man hinner med endel på en helg!
Både kusinbesök, kvällsvolleyboll på smitingen, ridning, jobb, broöppning, mer ridning, lite mer jobb och sen middag i Gåltjärn. :)




Slutade strax efter 22 på lördagen och drog direkt ner till Broöppningen (Endagsfestival i Härnta). Här Looptroop Rockers som fick hela publiken att studsa! Kul! :)

/Fia :)

bloglovin