Träning

Har ju både igår och idag varit nere i Sundsvall och tränat för Camilla.

Har varit riktigt bra träningar och vi har mest jobbat galoppen. Igår väldigt mycket fram och tillbaka, galoppslutorna som dom ligger i George och piruettjobb.. Jobbigt värre och jag inser hur mycket kvickare jag måste bli både i tanken och agerandet för att få honom kvick.

Idag började vi med piruettjobbet runt Camilla med lite hjälp från backen. Sen jobbade vi serier och han var riktigt fin i formen idag. Red 4or, 3or, 2or och provade även byt, byt. Vilken funkade fint så länge jag är kvick och håller reda på det där vänstra bakbenet som gärna vill ut på äventyr ;) även lite jobb med slutorna idag.

Ett väldigt inspirerande pass så även om vi var väldigt trötta efteråt så är jag nu laddad med lite ny tränings energi :D

Imorgon åker vi återigen till Sundsvall och jag ska rida både silver och Amo Mak inför domarna på domarkursen. Vilket blir väldigt spännande eftersom jag inte överhuvudtaget suttit på Amo sen i början av sommaren ;)
//Mia


Inte fungerat

Jag har försökt blogga ifrån mobilen hela veckan, men det har verkligen inte velat fungera :(

Nu eftersom det var dags att betala räkningarna startade jag dator och passar på att bjuda på en uppdatering samtidigt.

Helgen måste jag säga att jag är riktigt nöjd med.
på lördagens framridning var han väldigt laddad, han var även lite spänd inne på banan men höll sig på mattan ända till de andra enkla bytet där han fick syn på all publik. Oj vad hjärtat dunkade då ;)
Det räckte trots det till 61,7 % och en 4:e plats och röd rosett.

På söndan var han lite trött i kroppen men laddad i huvudet vilket inte alltid är en sån bra kombination.
Han var ändå lite bättre i formen och det ända som egentligen var riktigt dåligt var ökningarna i galopp där han la in galopp med bock ;) men vi tjänade ihop över 64% vilket räckte till en gul rosett och vi fick ju också med oss det efterlängtade Msvb kvalet så nu får vi starta msvb till våren :D

I veckan har det varit full fart och vi har hunnit med middag med kollegor, föreläsning med Babben Larsson och mycket mer. Hästarna har fått tagit det ganska lugnt eftersom det väntar ännu en helg med full fart.

Imorgon bär det av till sundsvall för träning med Camilla och så också på lördag.
På söndag ska vi även då ner till sundsvall men då är det ridning på domarkursen som gäller :D

uppdateringar kommer :D

// Mia

På plats i Umeå

Redan igår var vi på plats i Umeå, resan upp gick bara fint och det kändes så lyxigt att ha sällskap i bilen.

Red Silver ett pass i ridhuset här uppe och han var riktigt cool :) och kändes rätt bra, så det bådar gått för eftermiddagens start :)

Idag rider vi mvsc:1 klockan 16.48 så vi har hela dagen på oss att knoppa och lära mig programmet ;) det ända jag lyckas med att inte komma ihåg är den dumma halten och ryggningen i mitten av allt, så det får väl bli målet för dagen ;)

//Mia


Inspirerad!

Har varit ute och bekantat mig lite med företagsvärlden. Närmare bestämt IBM i sundsvall. Det var föreningen Jusek som arrangerade 'studiebesöket'. Jag tycker det är jätteroligt och inspirerande att lyssna när någon berättar om sin arbetsplats och hur det fungerar i deras organisation. Och framförallt vilka möjligheter som finns där!

Så just nu vill jag bara kunna allting vi ska lära oss påengång så man kan ut och jobba! Men har ju bara läst en halv termin ännu så det är ju ett tag kvar..

Åter in i externredovisnings djungeln! Tjingeling :) /fia


Pyamasparty och ettor

Igår fick båda mina pojkar hoppa i pyamasarna inomhus, vill inte att pälsen ska växa mer en nödvändigt. Silver fick sig ett pass i ridhuset och det var blandad kompott men där han var fin kändes han riktigt fin.

Idag var det kaos på jobbet med galet mycket folk då Ica (mitt över gatan) hade 50% rabatt.. När jag väl slutat tog jag mig till stallet och började med ett pass på radon i ridhuset han betedde sig som om han var fyra år i värmningen, totalt livrädd för fyra socker bitar som stod i hörnet, sen när vi väl började jobba skötte han sig bra och vi satte ettorna på första försöket idag också :) 7 st rena,raka byten i varje på diagonalen, behöver jag säga att det är roligt? :)

Med silver red jag igenom MsvC:1 på utebanan, gäller att passa på då det är fint väder och dressyrstaketen står uppställda :D

Fina pojkar idag alltså :)
//Mia


Bilder, Upan L








Jobb hela långa dan :)

Idag var det alltså min tur att slå upp portarna på macken :)

Jag har dock sån tur att Fia kommer och jobbar med mig om bara en timme :D

I eftermiddag sen ska jag försöka hinna med ett dressyrpass på båda pojkarna :)


Vila och idol

Upan kändes riktigt fin och med idag! Väldigt roligt :) igår slog han nämligen dövörat till lite väl ofta.. Så då var fokus bara att få honom att ta hjälperna ordentligt. Så är det vissa dagar. Men det visade ju sig ge resultat idag :)

Blev såklart några timmar i stallet. Så nu ligger jag i soffan framför Idol ( vilket mia fortf är chockad över) och känner mig som en liten skrutt. Det är väl inte så bra att träna när man är sjuk, men det är ju tävling snart! :)

Nu är visst pausen slut. Åter till Idolerna :)

Kram /fia


Full fart igen :)

Borta bra med hemma bäst eller hur var det nu då? :)
Kom hem sent i tisdagskväll/natt, var väldigt skönt att komma hem till sin egna lägenhet även om jag verkligen älskar att vara i Stockholm :)

Körde igång för fullt redan på onsdan med både jobb och ridning av båda pojkarna. Likadant såg det ut igår, vi laddar för fullt inför årets sista start där vi hoppas på att knipa de andra msvb kvalet så just nu pysslas det för fullt för att få ihop alla förberedelser. Vi åker upp redan på fredagen för att hinna rida ett pass i ridhuset där uppe :)

Idag och i helgen är det jobb som gäller för fulla muggar, idag ska jag hinna med både bio norr, stallet och macken :) imorgon och på söndag är det bara mackjobb så då vet ni var ni har mig :D

// Mia


Ohalt upan & förkyld fia

Upan är fräsch och fin i benet igen. Joggade honom igår så idag hade jag tänkt rida ett 'vanligt' pass. Dock så har jag dragit på mig en dunderförkyldning :( så vi får se hur mycket jag orkar..

Ska börja med att ta mig igenom en 3 timmars föreläsning här på skolan. :)

Kram /fia


Posten

Var en riktigt trevlig tillställning igår :) dock var maten tyvärr halv dålig, men underhållningen, sällskapet och föreläsningen höll väldigt hög klass :D

Idag gör vi stockholm en sista gång innan vi styr kosan hemåt :) börjar med lunch på pizza hut så kan de ju inte annat än fortsätta bra :D

På återseende hemma igen :)


Stockholm

Tänkte bara meddela att jag lever och har det bra :) befinner mig nere i Stockholm tillsammans med min underbara sambo. Anledningen att vi åkte hit just nu stavas posten konferens och den går av stapeln i eftermiddag :)

Dock passade vi på att ta ledigt några dagar extra för att hinna umgås med både mamma och lilla syster som bor här nere. Så vi var på plats redan på fredag kväll :)

Vi har hunnit med massa fika, god mat, promenader runt stan, kollat in Annicas skola, tagit långa sovmornar och dessutom uppdaterat höstgarderoben lite med pengarna jag fick (just för de ändamålet) i födelsedagspresent :)

Nu ska jag ta med min man upp och äta frukost innan de blir lite stadsvandring igen. Dressman, gameshop, akademibokhandeln och guldfynd står bland annat på schemat idag. Sen hoppas jag att vi lyckas ta oss ända till tullys för deras underbara milkshake men vi får väl se. :D


Ingen ridning..

Jahapp. Det blir vila några dagar för Upan då han lyckades med konststycket att göra en klantvariant av 'slide stop' på stallgången i torsdags vid intaget. Så igår var han jättetjock i ena bakbenet och ofräsch när jag sprang med honom. Vi ska kika på honom igen om några dagar så jag hoppas det är borta då :)

Sånna där gånger är jag alldeles extra glad att jag har min tränare i samma stall (och annan duktig personal). Man kan alltid be om hjälp och råd direkt!



För mig är det jobb hela helgen som gäller. Hare fint! Kram /Fia

Trött

Orkar inte riktigt blogga just nu då jag jobbar väldigt mycket och ska hinna med allt annat också. Silver är igång igen för fullt och idag var vi ut en sväng i skogen :)

På fredag åker jag och Thomas ner till Stockholm och hälsar på mamma. Jag längtar sjukt mycket :) vi blir borta ända till på tisdag kväll eftersom vi ska på konferens med posten :)

Bjuder på några bilder nu istället både på pojkarnas nya täcken och från idag på silver :)


Bilder, hurra!

Träningen för Ingrid igår var riktigt bra och rolig. Vi jobbar vidare med dom där nedrans piruetterna. Men det är klurigt, och så snart jag tycker att jag börjar få in principen så gör jag nåt annat tokigt istället.. Men.. Vi har ju hela vintern på oss :)

Idag tog snälla Anna Linné massa kort på oss när jag red på utebanan. Så roligt med lite 'vardagsbilder' också. Sen kan jag väl inte påstå att vi alltid har lindande ben till vardags.. ;)


Visst ser han inte så stor ut när jag rider? Är trots allt 174cm :)

Hemmapysslardag

Hejhopp! Skrev tentan i torsdags och har sedan dess haft några lediga dagar. Supershärligt att inte behöva stressa i stallet och så. I lördags hade min käraste lillasyster inflyttningsfest i sin lägenhet. Roligt!

Vet inte riktigt vad som hände igår när jag red. Tappade iallafall stigbygeln 2 gånger. Första gången var när vi joggade fram under lättridning. Höll verkligen på att skratta ihjäl mig! Kan tycka att jag åtminstone borde klara av att jogga fram utan större problem ;) Sen tappade jag den andra stigbygeln när vi galopperade. Då gav jag upp och kortade stiglädren ett hål. Insåg att det kan ha varit för att jag hade stallskorna och chaps istället för ridstövlarna. Men det kändes himla löjligt!

Idag blir det något seriösare ridning då jag ska rida lektion för Ingrid vid 16. :) (med RIDSTÖVLAR) Och senare på kvällen är det teorilektion med måndagskvällsgruppen.

Nu innan det har jag bara passat på att pyssla här hemma. Tvättat tävlingsgrejjerna + våra kläder. Dammsugit, källsorterat och plockat lite allmänt. Har även promenerat och hämtat ut nästa kurslitteratur och ätit lunch med Elin. Lagom ansträngande sådär :)

Dag 14

Saker du gör vardagligen:

Till vanligheterna hör att jag jobbar en massa och då både som säljare på OKQ8 härnön.
Och på bionorr där jag gör lite allt möjligt kontorsarbete :) trivs riktigt bra på båda ställena :D

Sen har jag ju två fina pojkar i stallet också som jag mockar åt, packar matsäckar, fyller vatten, gör iordning krafft åt, borstar och rider i princip varje dag :) dessutom brukar utrustningen vilja ha omsorg också :)

Dessutom har jag ju en underbar sambo och super fina vänner jag försöker hinna umgås med och varannan helg även tre barn :) så lite tid går ju åt där också.

Jag jobbar ju dessutom som ridlärare emellanåt och just nu är det ridlekis på måndagar och torsdagar som gäller därute :) så det är ett evigt pusslande men det är det värt :)

Bjuder på en hög random bilder ni förhoppningsvis ser vad dom föreställer :)


Ridit :)

Idag red jag för första gången på en vecka :) och jag känner inget i ryggen nu efteråt heller :D

Red på utebanan i det fina vädret, silver var lite pigg och spänd men vi jobbade massa övergångar och sen också byten på serpentinen så han var tvungen att lyssna på mig istället för på allt annat runt omkring :) funkade rätt bra tillslut och jag längtar redan till morgondagens ridning :D


bloglovin