Tävlingsdags

Ja inte riktigt ännu men jag längtar och passade därför på att anmäla mig till nästa gång också.

Första nu efter uppehållet blir:

Övik 20-21 Augusti Där Radon får gå Msva:1 och St:George, Silver får stanna hemma eftersom det inte finns uppstallning.

Sedan

SRK 3-4 september Där ska jag och Radon debutera Intermedier 1 på lördan och gå St:george på söndan. Där tänkte jag dessutom ta med mig Silver på söndagen och rida MsvC :)

// Mia(:

Fina pojkar

Radon gjorde ett riktigt bra pass igår, de bästa på länge måste jag nog säga.

Jobbade saxen ur Intermedier och efter två halv bra försök, pga ryttarmissar, lyckades vi göra två riktigt bra. Gjorde även treorna och tvåorna utan större problem, ända kruxet är att han blir lite väl på, men de kan vi nog leva med.
Fortsatte med lite travjobb och det var länge sedan vi gjorde en sån bra travsluta till vänster. Där ligger våran akilles häl i vanliga fall men gårdagens var riktigt bra. Fick dessutom till två bra längningar, där avslutade vi och gick in. Duktig pålle, Är fantastiskt tävlingssugen nu, var alldeles för länge sen sist.

Silver jobbade på riktigt bra också, och vi kunde galoppera hela passet utan ett enda egenpåhittat byte.
Med honom red jag galoppslingar ut gamla La:6 och efter en första gång som blev lite vinglig gick det riktigt bra. Sedan blev det lite byten och jag har mycket svårare att byte till höger på honom vilket är lite roligt eftersom det är precis tvärtom på Radon.
Kan också säga att dom är så fruktansvärt olika att rida, behöver verkligen tänka om emellan men det är så otroligt roligt.

Idag gör jag sista arbetsdagen innan det blir semester för mig en vecka :)


Några timmar kvar..



Längtar tills jag får åka till stallet och rida min fina Upan! :)

/Fia


Snart skoldags! :)


En av böckerna som ingår i första kursen..

Lyckades hitta åt ett schema för de 10 första veckorna i skolan som börjar 25augusti. Börjar bli såhär pirrigt nervös redan! Känner mig lite som om jag ska börja första klass på grundskolan och undrar om dom andra barnen kommer vara snälla..


Såhär fina skolsaker vill jag ha. Så jag kanske är 7 år trotsallt.. :)

KRAM /Fia

Båttur

Igår kväll efter 11 timmars jobb var jag och släkten ute och åkte Ådalen 3 men fantastisk god buffé. Så både hästarna fick sig en välförtjänt vilodag.

Hade sån tur så Ingrid hann titta lite när jag red Silver i tisdags, och vips så gick det bättre igen eller ja jag kunde lita lite mer på vad jag håller på med. Blir dock fortfarande lite frustrerad över att jag inte kan få min kropp att göra som hjärnan säger åt den ;) Men det är bara att nöta på.

Jobbade lite skänkelvikningar men fokus var att hitta ett bra arbetsläge i alla gångarter och flyt. Tror både jag och Silver var trötta efteråt.

På kvällen sen joggade jag Radon en sväng i ridhuset och han kändes väldigt på. Han fick jobba rund och låg i ca 25 minuter innan vi gav oss.

Idag jobbar jag bara nio timmar så jag räknar med att kunna vara ute i stallet strax efter fyra för ett ridpass på mina fina pojkar :D



/Mia

Grundjobb och bråkig vattenslang.

Igår blev det ett riktigt nyttigt grundjobbs-pass för mig och Upan. Jobbade på att bara kunna växla upp och ner i galoppen. Måste se till att rida ordentligt i piruettgaloppen och även se till att han svarar påengång när jag vill att han ska ta längre språng och trycka på lite! Han kändes riktigt fin efter ett tag iallafall. Sådär härligt rund :) I traven jobbade vi lite öppnor längs långsidorna.

Efter ridningen var tanken att jag skulle skynda mig hem. (Vilket jag också gjorde). Men alla redskap ville inte samarbeta med mig! När jag släppte ut Upan i hagen så passade jag på att koppla ihop vattenslangen och lägga den i vattentunnan. Så jag skurvade som vanligt bara på vattnet inne i stallet och passade på att plocka undan det sista. Men när jag gick ut för att kolla om det var fullt snart så ser jag bara hur det rinner vatten påvägen till hagen. Ohnose, slangen hade lossnat från en av skarvarna. Hann få mig en riktig dusch i ansiktet innan jag lyckades få den att fastna... Bra tänkte jag och ställde mig vid tunnan och övervakade slangen. Men inte mer än botten hann fyllas innan det slutar rinna vatten. Och vad tror ni har hänt då? Jo då har en annan skarv gått isär och det fullkommligt forsade vatten vid stalldörren.. Då stängde jag faktiskt av vattnet innan jag började och meckla för annars hade jag blivit vääldigt blöt. När det klatret var fixat så rann faktiskt vattnet hela vägen till hagen och ner i vattentunnan. Men huga så långsamt..



Kan ju säga såhär efteråt att det hade gått myycket fortare om jag bara hade tagit en vattendunk på en skottkärra... Sånthär trasslar bara när man har ont om tid och är trött och hungrig ;)

Idag blir en låång arbetsdag. Sisodär 13 timmar så jag får se om det blir nån ridning idag.

Kraam /Fia

Svårt

Ja igår blev det som sagt en uteritt tillsammas med Fia och Upan för Silver. Dom skötte sig kanoners!

Radon fick jobba i ridhuset, traven kändes fin medan galoppen kändes sådär. Han blir gärna stark och lite lång när han tycker det är jobbigt, men det kändes som om vi var på rätt väg.

Idag började jag med Silver och blev lite frustrerad, inte för att det inte gick bra men....
Det är väldigt svårt att rida en ny häst och vi var dessutom utomhus där det inte finns speglar. Har lite svårt att veta exakt vad jag letar efter och jag vill helst att allt ska funka på en gång. Jag får hela tiden påminna mig om att jag faktiskt inte kunde galoppera vänster galopp på Radon de första veckorna utan att han bytte.
Så lätt att glömma, men emellanåt hittade jag ett trevligt läge i både trav och galopp.

Radon kändes riktigt fin idag och galoppen var betydligt bättre idag. Satte tvåorna och gjorde hyffsade piruetter, hade en väldigt trevlig känsla.
Han känns just nu som ett par väl ingådda skor. Inte helt fel ;)

Imorgon blir det tidig uppstigning, blir dressyr för båda pojkarna imorgon också innan de ska få vila på onsdag, då jag ska ut och åka båt efter jobbet med släkten.


// Mia (:


Bjuder på en mycket fin uteritts bild på FI aoch Upan, även här uppför Specksta!

Uteritt!

Kors i taket! Det händer inte varje dag att vi rider ut direkt. Men med sällskap av varandra så är det himla mysigt att göra det ibland. :) Det var Upan och Silver som fick ta sig upp för speckstaberget igår. Supersnälla båda två så mer spännande än så var det inte!

Inflyttningsfesten hos mig och D blev också himla lyckad. Tror alla hade himla trevligt och det var bara en stol och en tavla som gick sönder.. ;) Skulle gissa på att vi var runt 20 pers.

Just nu sitter jag på jobbet och är så himla rid-och tävlingssugen! Har precis anmält mig till Sundsvalls Ridklubbs reg/nat tävlingar i början av september. Men innan det är det tävlingar i Övik 20-21 augusti.




KRAM /Fia


Fullt ös medvetslös

Idag är det fullfart som gäller (som det i och för sig är de flesta dagarna i mitt liv) men det betyder också att data tiden är = 0 :)

Det är nämligen såhär att just nu står jag på jobbet, där jag blir kvar till fem ungefär. Sedan bär det av till stallet där jag ska rida Silver, planen är att fortsätta känna mig fram och hitta knapparna.

Klockan sju ska vi sen vidare till Fia där det är dags för inflyttningsfest i deras mysiga lägenhet. Vi får väl se hur det går med tiden, har redan förvarnat Fia att vi kanske dyker in lite senare, jag måste ju rida. Och... Hon lät inte ens förvånad ;)

Radon får en välförtjänt vilodag eftersom han jobbat på nu tre dagar på raken.

Ha en underbar lördag

// Mia (:

Fredagkväll

Blev ett ganska sent besök i stallet för mig idag. Men inte har jag nåt emot att tillbringa fredagskvällen i stallet :)
Har joggat i 2 dagar nu så idag blev det lite mer jobb. Upan har blivit lite bekväm av sig och tyckte minsann att jag var något besvärlig idag. Kändes rätt fin och något mindre stel i slutet av passet iallafall. Apropå att vara bekväm av sig så har jag världens träningsvärk insida lår och lite överallt. Skulle vara så duktig och hålla igång även när Upan vilade. Blev inget av det inte.. Ops!

Vid sisodär halv elva när jag skulle åka hemmåt. Vem dyker inte upp då? Jo minsann Mia. Glad överraskning men egentligen inte speciellt förvånande. Oss två i stallet sena fredag eller lördagskvällar är väl inte helt ovanligt. Nördigt eller inte kan diskuteras ;)


Känns så fräscht och fint i stallet nu när det är nymålat och städat. (gammal bild dock)

Men imorgonkväll då blire minsann ingen stallkväll. Då är det inflyttningsfest hos mig och D. I rent vetenskapligt syfte ska vi se hur många människor man får plats på 55kvm.

Dags att krypa ner i sängen och läsa Ridsport som kom idag! Nattinatti /Fia :)

En härlig morgon.

Var i stallet runt åtta, tog in och borstade Silver. Hade sån tur att alla Radons grejor passade även honom (bortsett från benskydden som knappt räckte runt ;p)

Promenerade ett tag i ridhuset tills Ingrid dök upp. Red i alla gångarter och försökte bara hitta knapparna. Otroligt roligt men också svårt då han och Radon inte är speciellt lika att rida. Innan bytena på Radon har jag alltid fått tänkta att jag ska ta tillbaka galoppen och på Silver är det precis tvärtom, så det tar nog ett tag innan man ställer om sig.
Jag inser också vad samspelta jag och Radon är, på gott och ont, för han tar att jag flyttar mig i sadeln i ökningarna, hänger kvar lite i vänster tygeln och blir kvar lite för länge i förhållningarna. Det gör inte Silver, vilket är fantastiskt nyttigt.

Han har iallafall ett fantastiskt temperament och kliver bara in och gör det han ska vilket är otroligt skönt!
Duschade av och parkerade in honom för lite käk innan det var dags för Radons tur.

Fortsatte jobba på skolorna från idag och även om han knorrade lite på att han tyckte det var jobbigt så var det mycket bättre. Även galoppen var lite bättre idag, han blir dock lite kort i vänsterbytena speciellt i serierna så det ska jobbas på. Fick dessutom order om att jobba lite piruetter, så jag startade med arbetspiruetter på volten innan jag gick in och gjorde dom som dom ligger i intermedier 1, första gången var dom lite väl stora och lite väl många språng. Andra gången vågade jag faktiskt centrera lite bättre och vänster piruetten blev förvånandsvärt bra. Tar fortfarande lite för många språng att komam runt ett helt varv men så går det om man är liten ;)


Jag längtar redan tills imorgon då jag får rida igen :D

// Mia (:


Don Silvio fångad på bild!

Ingrid har fångat Silver på bild! ;) (tog mig friheten att sno den på facebook)

Här har vi Mias ny häst!

Första ridturen på hemmaplan :)

Ridningen idag

Eftersom hästarna kom tillbaka från sommarvilan igår blev det ett kortare jogging pass i ridhuset igår kväll, mest för att stilla våran ridabstinens.

Jag vet inte om det finns fler som oss men både jag och Fia blir fruktansvärt griniga om vi inte får rida som vanligt ;)

Idag hade jag turen att hamna i stallet samtidigt som Ingrid och hon passade på att dricka kaffe på läktaren samtidigt som jag red. Jobbade en massa lösgörande och även lite skolor i trav och galopp. Radon kändes förvånansvärt bra efter vilan och vi är nog strax tillbaka där vi var innan, vilket känns otroligt skönt :D

Sedan anlände ju min nya vän Silver till ridskolan och han blev borstad och ompysslad innan han fick gå ut i hagen bredvid pojkarna, jag var ju tyvärr tvungen att åka tillbaka och jobba så premiär passet får vänta till imorgon bitti! Rapport kommer jag lovar ;D


// Mia (:

Om Mia

Dags att göra en kort presentation av mig också :)
Namn: Maria Wiklund
Ålder: Blir 22 i år
Bor: I en super mysig 4:a tillsammans med min sambo och hans tre barn
Utbildning: Lärlingsprogramet 06-09 inriktining häst och sedan även ridledarutbildning 08
Gör: Har tidigare haft ett vikariat på Härnösandsridklubb i över ett år som ridlärare och just nu jobbar jag halvtid på OkQ8 och resten av tiden på SCA Bionorr
Häst: Jag fick i december 2011 ta bort min älskade vän Radon f-91 en fux valack som var den trevligaste gentleman man kan tänka sig. Har haft honom sen hösten 07 och vi har klättrat från Lb till Intermedier på dessa år. I slutet på augusti 2011 anlände min nya stjärna till stallet. Don Silvio "Silver" f-03 efter Don Primero. En mörkbrun valack på 170cm Utbildad St:George. Vi jobbar just nu på styrkan och för start i Msvb.


Innan Radon hade jag en D-ponny vid namn Iza som jag köpte från Härnösandsridklubb. Men jag tänkte faktiskt att hon skulle få ett eget inlägg så småningom.

Den här bloggen tänkte vi försöka hjälpas åt att hålla levande och uppdaterad med allt som händer i våra hästliv och även runt omkring.




Om Fia

Lite kort info om Fia
Namn: Sofia Westin
Ålder: 22 (när hände detta?)
Bor: Med sambo och hund i ett mysig 2:a i Härnösand.
Utbildning: Naturvetenskapsprogrammet 06-09.
Gör: Läser Ekonomprogrammet på Mittuniversitetet. Och jobbar extra på OKQ8 Härnön.
Häst: Upan L. f-91 ca 174 cm fux valack tävlad upp till St:Georg m förra ägaren. Vi tävlar nu på MsvB-nivå och debuterade MSVA:1 på godkänd procent hösten 2011. :) Haft honom sen november 2008. Förra säsongen 2010 var han tyvärr skadad i princip hela säsongen. Men 2011 var en mer lyckad säsong! Bla. DM-silver och två vinster i MSVB. :)

Har innan Upan haft 2 andra fuxvalacker. Den första hette Vendel Stavino f-89. Tävlade tillsammans upp till La4. Köpte honom ht-06 och fick tyvärr ta bort honom i januari 08 efter 1 års vila pga senskada som inte ville läka. Nästa häst vid namn Atlet (f-93) fick jag tyvärr bara 4 månader tillsammans med. Några dagar efter vårt JuniorDM-brons fick han kolik/tarmvred och dog på operationsbordet.

Det var lite kort bakgrund om mig och min häst. Mia och jag har hängt ihop mer eller mindre i både stallet och utanför stallet sen vi gick i 4:an tror jag. Vilket måste vara ca 11 år nu. Inte konstigt att det känns som vi känner varandra väldigt väl :) KRAM

Efter MsvB4 hemma 5/6 2011




Välkommen till min nya blogg!


bloglovin