Dag 13

Min högsta dröm:

Min högsta dröm är att min familj och mina vänner ska må bra och vara lyckliga, att mina hästar ska må bra och att jag ska må bra, vara trygg och trivas med tillvaron.

Sen är det klart att man önskar sig sånt som framgång, vinster och att kunna vara helt obekymrad om sin ekonomi. Men inget av det har ju någon betydelse så länge man inte mår bra :)

En bild på min älskade sambo ( som får mig att må så bra) på en av alla platser där jag mår väldigt bra :)


Täcken

Idag innan jobbet var jag bort till stripe och hämtade mina färdig tryckta täcken :) så nu ska båda pojkarna prydas med super snygga OKQ8 täcken :) kommer blir riktigt bra :)

Hade egentligen tänkt rida första gången idag men, efter att jag jobbat hela dan igår blev min rygg lite öm igen och jag törs inte utmana ödet, utan silver får vila ända tills imorgon :)

Har precis ätit lunch på jobbet, jobbar till 17.30 sen ska jag ta in pojkarna innan en myskväll men familjen står på schemat :)

I helgen är det jobb för hela slanten som gäller och dessutom stalljourer i stora lass. Och förhoppningsvis ridning igen, som jag längtar :)


Dag 12

Min favorit gren:

Ja det var ju inte så svårt och jag tror ni alla kan gissa att det är dressyren som ligger mig varmast om hjärtat :)

Eftersom jag inte hade någon dressyr bild i telefonen bjuder jag på min dressyrhäst ;)


Dag 11

En låt som påminner om en häst du älskar:

Har ingen specifik låt som är förknippad till mina hästar men jag bjuder på en låt som just nu betyder väldigt mycket för mig


Wee

Upptäckte att det nu finns en blogg app :) som jag längtat :D

Jag har varit riktigt dålig och varit på sjukhuset sammanlagt tre gånger sen i fredags.. Nu mår jag som tur är väldigt mycket bättre och är mest trött av medicinen bara så idag ska jag göra ett försök till att jobba igen :D som jag längtat :)

Pågrund av det har pojkarna fått vila och får även göra det resten av veckan för att vara på den säkra sidan :)


Äntligen iphoneapp!

Woho! Äntligen går det att göra riktiga inlägg från iphonen med bilder och allt! Hur bra som helst ju, då jag knappt surfar från datorn alls längre.

Har ridhjälp tis, ons den här veckan då jag har tenta på torsdag. Lite halvångest inför den men jag hoppas att jag tar mig över godkänd-gränsen iaf! Fick nån släng av 'magsjuka' igår på dagen. Antagligen pga visdomstand borttagningen och värktabletterna det medförde och så.. Vilket ledde till att det inte blev så mycket pluggat igår.. Men nya dag idag! Och efter tentan är jag faktiskt 'ledig' några dagar. Hurra :)


Dag 10

Tio saker du inte visste om mig:

Inte alls lätt att göra en sån lista måste jag säga...

1. Jag är alltid i tid, gärna minst fem minuter innan utsatt tid. Så den jag ska träffa aldrig behöver vänta.

2. Jag sover alltid på mage, kan inte somna om jag ligger på något annat sätt ;)

3. Jag tycker det är URtrist att laga mat och är så otroligt glad att jag har en sambo som gillar det.

4. Jag är livrädd för grodor. Spindlar och andra insekter går bara bra men grodor är bland det absolut värsta som finns.

5. Jag har dansat tillsammans med ett proffisionellt danskompani (Norrdans) under flera tillfällen då jag var mindre :D

6. Jag älskar att plugga och läsa, men har inte kommit på vad jag skulle vilja läsa vidare till..

7. Jag har spelat både trumpet, tvärflöjt och en hel del andra instrument men jag är totalt värdelös på att läsa noter och spelar i princip bara efter gehör.

8. Jag är livrädd för eld och för att det ska börja brinna och springer oftast runt och kollar så att allting är släckt och avstängt.

9. Samtidigt som jag älskar levande ljust och helst har dom tända jämnt då jag är hemma under den mörka delen av året.

10. Jag fryser nästan alltid om händer och fötter (senast nu då jag skulle ta blodprov klagade sjuksköterskan att mina händer var för kalla för dom fick nästan inte ut nått blod ;P)


Det här var en väldigt svår dag.. men jag tror jag lyckades knopa ihop tio saker som inte alla visste om mig iaf :)

Dag 9

Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag och varför?:

De självklara svaret vore nog att byta liv med en toppryttare.. Men skulle jag få välja skulle jag nog vilja byta liv med någon som är totalt ekonomiskt oberoende :D
Bara för att få känna hur det känns, att slippa vända på slantarna och tänka efter två gånger innan man gör någonting det vore fränt :D



Sjuk

Ja jag lyckades ju med att bli sjuk eller vad man nu ska säga..

Allt startade i torsdags kväll då jag fick så otroligt ont i magen och ryggen det verkligen krampade och mina tårar sprutade..
Fredag morgon var allt bra igen och jag körde på som vanligt, mot eftermiddan/kvällen kom kramperna tillbaka igen och jag valde att ringa primärvårdsjouren där jag på en gång fick åka in och ta massa prover och dom konstaterade att jag hade njurbäckeninflamation... så det blev medicin en vecka och helgen har i princip gått ut på att ta det lugnt..

Jag är super dålig på det och håller just nu på att krypa ur skinnet men jag känner mig mycket bättre :D så det är skönt :D

Dag 7 och 8

En sak som aldrig får hända och min största rädsla inom ridsporten:

Snarlika frågor, snarlika svar.

Min största rädsla och de jag aldrig vill ska hända är att jag eller någon av mina närmaste ska göra illa sig, skada sig allvarligt eller dö... Det vore det allra värsta som kan hända...

Dag 6

Alla hästar i stallet:

Ja eftersom jag har hästarna på härnösandsridklubb är det alldeles för många hästar för att presentera ;)

Lättast är om ni klickar in på hemsidan http://harnosandsridklubb.se Där finns information om allihopa :D

4 år

Tänk vad tiden går fort.

Hela 4 år sedan var det som Outi rullade in på gårdsplanen med världens bästa prins i transporten.
Och vad mycket vi hunnit med och upplevt på dessa år.

Bjuder på en salig blandning bilder från alla åren! :D















Jag älskar dig <3

Dag 5

Favoritbilder jag tagit

Jag har ju sällan någon kamera och har väl inte fotograferat så mycket men några favoritbilder har jag allt :)


Det här är en av mina absoluta favoriter, min älskade mamma var med som hästskötare i Ås och Radon gjorde precis som han ville :D


En fin mobilbild jag tog på min lilla ponny



Även här en mobilbild på mina favoriter :D


På väg till tävling :D


Också här fina lilla Iza.


Egentligen är väl ingen av dom någon riktigt skönhetsbild men dom betyder otroligt mycket för mig <3

Dag 4

Det här är jag bra på:

Jag är väldigt bra på att planera. Vilket är ett måste om man ska få tre jobb, två hästar, tävling, träning och familj att gå ihop.
Jag är också väldigt bra på att hålla vad jag lovar, har jag sagt att jag ska göra någonting så är det väldigt få saker som kan få mig att ändra på det.

Inom ridningen måste jag nog säga att jag är rätt bra på att se vad som finns och behöver förbättras hos ett ekipage, trots min inte alltför höga ålder har jag ett rätt tränat öga och har sett mycket ridning.
Jag har också ganska bra ryttarkänsla, vilket jag har gymnasieutbildningen att tacka för då jag fått möjlighet att rida på en hel massa olika sorters hästar.


Jag och ponnyn jag hade förut :D

Träning (:

Igår packade vi in Silver i transporten och åkte ner till Kungsnäs för att träna för Maria Eriksson.
Hade dessutom turen att få med mig världens bästa hästskötare Fia (:

Började med att trava lite på volten bara så att Maria fick se lite hur han funkade. Vi jobbade på att få upp honom lite i formen och även på att hitta en bra rytm och lika stora steg hela tiden. Jobbade vidare i galopp på samma saker, där jag dessutom fick minska volten med tagen bakdel.

Efter lite skrittande jobbade vi lite skolor. Och både öppnan och slutan efter långsidan var hon nöjd med :D
Däremot diagonalslutan var sådär. Behöver få honom att ta skänkeln framåt även i slutan så han inte tvärar för mycket.

Växlade in lite byten emellan åt och även lite längningar. Hade en riktigt trevlig känsla och ett bra tryck fram till handen :D Roligt roligt :D

Idag har jag jobbat hela dagen sen tog jag och Silver oss en promenad i det fina vädret.
Sedan har jag lyxat till det och varit iväg och fått massage. Vi kan väl säga att de satt fast lite, har haft mystiskt ont i huvudet någon vecka ( och jag har aldrig ont i skallen annars) så vi gissade att de var i rygg och nacke det satt och mycket riktigt har det mesta släppt och huvudvärken är så gått som bort blåst.


Tada här är jag!

Ja, jag är kvar :) kom visst av mig lite i bloggandet. Fram till nu har jag varit i skolan. (06.55 gick bussen) Så nu tänker jag smita till Birsta och dricka lite kaffe i väntan på att min älskade mamma kommer ner. Bästa Lena har hand om upan idag :) Bloggar från iphonen nu så återkommer sen! Kramar /fia

dag 3

Det här behöver jag träna mer på:

Det bästa med ridsporten är väl att man aldrig blir fullärd.
Så det finns väl egentligen en hel massa jag skulle kunna skriva upp som jag behöver träna mera på.

Men jag tänkte välja en sak.

Jag behöver träna mera på att säga Nej.

Det är ett ord jag har väldigt svårt att använda, jag skulle behöva bli mycket bättre på att använda det och faktiskt tänka på hur det påverkar mig och vad jag får ut uttav vad jag gör, tänka ett steg längre ibland alltså :D




Jag behöver ibland göra saker bara för mig (:

Regn

Det har verkligen regnat sjukt mycket här idag..

Började med jobb på Bionorr, höll på att gå vilse i papperna ett tag, men de ordnade ju upp sig riktigt bra tillslut.
Vidare till macken för lite jobb och har dessutom hunnit med att ha ridlekis på ridskolan. Dom fick tyvärr ha teori idag eftersom det regnade så mycket och hoppgruppen fick vara inomhus.

Radon skittade ut med Kicki idag och Silver fick vila pågrund av det fantastiskt usla underlaget på ridbanan. Man hade behövt flytväst och simring för att ta sig fram på utebanan. Men imorgon åker vi till sundsvall och tränar för Maria :D


Dag 2

Att jag började rida var egentligen bara en slump.

Ingen i min familj är ett dugg hästintresserade utan det hela började med att mina två bästa kompisar i första klass ( jag skulle alltså precis fylla sju) ringde mig en tisdag kväll och sa att dom skulle få börja rida dagen därpå.
Avundsjuk som tusan blev jag och jag tror jag i princip tjatade ihjäl min stackars mamma den kvällen.

Men tur som en tokig fanns det plats i deras grupp och jag fick börja på ridskolan redan dagen därpå. Så det var inget genomtänk beslut direkt.

Det var skräckblandad förtjusning de första gångerna, men idag är det bara jag av oss som fortfarande håller på :)

Redan efter bara några veckor blev jag skötare på en av stallets C-ponnysar och tillbringade nästan all ledig tid i stallet även om jag bara red en dag i veckan. Och på den vägen är det ;)


Rusty min allra första sköthäst (:



Dag 1

Ja den var väl inte så jätte svår måste jag säga..

Det kluriga är ju om man måste välja bara en, för just nu har jag ju två favoriter.


Radon


Don Silvio

Lista

Eftersom alla andra publicerar den här listan just nu kände jag att det var lika bra att hänga på. Har ju varit roligt att läsa om alla andras menar jag :D

Kan ju hoppas Fia hänger med också annars får ni tjata lite på henne ;)

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Skrittat!

Ja idag drog jag till stallet direkt efter jobbet.
Skulle rida dressyr på Radon men eftersom han var lite tjock i ett av sina bakben tog jag det säkra före det osäkra och skittade ut en sväng i stället.

Blev en mysig barbacka tur i det härliga höstvädret, jag lyckas dock alltid förtränga hur fantastiskt oskönt det är att rida barbacka ;)

Sedan skulle Fia och jag rida ut på de andra pojkarna. Men som vanligt då vi ska rida ut så blir det bara skritt.. :P Vi lyckas prata så mycket så vi liksom glömmer bort att göra någonting annat ;) Men det var riktigt mysigt och pojkarna promenerade på som bara den.

Imorgon blir det ett lättare jogging pass för Silver och Kicki och Radon ska ut en tur i skogen :)


Jobbhelg!

Bloggen har fått ny höstdesign av världens bästa Stina :D

Den här veckan har det varit full fart, har börjat på mitt nya jobb där jag trivs super bra. Har dessutom hunnit med att jobba både på macken och haft lektioner på ridskolan så det har varit fullfart.

Radon är igång igen efter vilan och har varit jätte fin de dagar jag ridit, Kicki har dessutom varit ute i skogen med honom två dar vilket dom båda tycker är super kul ;)

Silver har varit rätt så bra i veckan också, jag jobbar fortfarande på att hitta ett jämnt flyt och få honom med mig. Inte det lättaste att hitta alla knapparna, på tisdag har vi dessutom fått en träningstid för Maria Eriksson i sundsvall. Så det ska bli spännande att se vad hon säger om honom.

Även helgen består av jobb, startade den här super fina lördagsmorgonen med att släppa ut hästarna, mocka och packa säckar. Nu jobbar jag på macken till 17 sen blir det ridning av Silver.
Imorgon står det också jobb på schemat dock bara till 14 så då är planen att hinna med och rida båda pojkarna!

Ha en super fin helg allihopa!


63% på SURF

Hittade äntligen tillbaka till den där "ja jag kan rida och ha hästen med mig"-känslan inne på banan under lördagens start. :) Dock var han något spänd i hörnen uppe vid domaren och skolorna blev kassa, men vi kom upp till drygt 63% vilket var nånstans precis utanför placering i resultatlistan. Även på söndagen fick vi drygt 63%. Nåt enstaka poäng mer men hade inte riktigt lika bra känsla då. Och enligt mina åskådare var han finare på lördagen också. Märklig sport! Vi red MSVB:4 båda dagarna.


Min sadel..

På träningen i torsdags innan tävlingshelgen så började Ingrid med att plocka bort spöt från mig. Hoppsan! Han kanske inte tog skänkeln lika bra som jag trott.. Blev iallafall bättre och bättre under passet och på slutet vi fick testa att göra ettor! Gjorde ett byte i varje både från hö-vä och vä-hö efter några försök :)

Mån-tis den här veckan har Upan vilat.  Ska nog rida idag! :)


KRAM

En ponny som betyder väldigt mycket för mig!



Sap´s Castor

En underbar ponny som bor på Härnösandsridklubb som jag startade min karriär tillsammans med.
Han har en hel del egen vilja (vi har skrittat runt många dressyrprogram) och är mästarnas mästare på att skrämma barnen med bakåtstrukna öron och vipsande svans.

Men i mitt hjärta har han alltid en speciell plats <3

Tävlingshelg (:

Hade en super bra födelsedag i torsdag och fick super fina presenter av mina vänner och min familj :)

Igår tog vi vårat pick och pack och åkte upp till Umeå, efter lite transportproblem blev det till att åka varsin bil. Vi var alltså tre bilar och tre transporter som rullade iväg ifrån stallplanen.

Väl på plats på SURF hann vi äta en macka innan det var dags att rida fram, eftersom vi red på olika banor red vi fram på olika stället och med tanke på att vi startade med tjugo minuters mellanrum alla tre så satt vi till häst ungefär samtidigt.

Jag och Silver skulle ta oss igenom en Msvc:1a tyvärr var Silver väldigt spänd och vi utnyttjade nästan hela domarens poängskala. Allt emellan 8 och 1 fanns på protokollet, slutpoängen var väl inget att hurra för men jag är ändå nöjd att jag red igenom hela programet och inte bara åkte med (:

Idag hade vi ett hela annat läge och även om han var lite spänd så var det mycket mer ridbart idag. Programmet var inte felfritt men alla tre domarna gillade oss och vi lyckades knopa ihop över 63% vilket höll ända till tredje plats och en gulrosett samt ett Msvb kval :D
En domare hade oss dessutom som etta i klassen :)
Och med domarkommentarer som: Härlig utrycksfull häst där det behövs slipas lite på detaljerna för det högsta betygen men potential finns och Fin häst som du visar på ett väldigt trevligt sätt!
Elegant häst som rör sig bra.

Gjorde hemresan mycket lättare :)


Våran tjusiga rosett och plakett :D

Dålig blogginspiration

Har inte haft någon inspiration att blogga då allt känns sådär just nu ;) Kanske i och för sig är det man ska dela med sig av också.

Hänger på Fias inlägg om att prestationerna i helgen var halvdana..
Är dock nöjd med Intermedier debuten där vi lyckades skrapa ihop 59% och satte alla nya svårigheter.

Radon har fått tagit det lugnt och vilar den här veckan. Silver jobbar på som vanligt men det har varit svårt att rida..
I förrgår red vi ett pass på utebanan och även om det glimtar till ibland har jag svårt att hitta flytet och herr häst var mest intresserad av allt annat som hände runt omkring (:

Igår lyckades jag tajma in teoritiden (allt för att slippa regnet) och det blev basic jobb hela passet, övergångar, övergångar och övergångar. Efter 45 minuter lyckades jag hitta känslan med massa rygg och lite tryck fram till handen.

Får inte glömma dom där basic passen, är så lätt att man bara rider "krumilurerna" och glömmer bort de så viktiga grundjobbet.

Idags vilar hästarna och jag firar födelsedag (:

Bjuder på film på Silver såhär när blogglusten inte är på topp (:


Sådär

Ja, helgen tävlingsprestationer har verkligen känts sådär.. Inte så nöjd med varken poäng eller känsla. Traven där vi brukar kunna få ihop lite poäng, blev inte alls så bra. Några ljusglimtar blev det iallafall. Fick bla. 7or av samtliga tre domare i serien med 5 byten i vart 3:e språng på lördagen när vi red MSVA:1. :)


På söndagen hade jag med mig min kära syster som hästskötare.

Något väldigt tråkigt som har hänt sen sist är att jag fick ta bort min älskade lilla dvärgvädur i fredags. Hon har bott med mig i över 8 år nu. Så det var jobbigt..




Påväg :)

Nu sitter vi i bilen påväg till Sundsvalls ridklubb för helgens första start :) Fia och Upan är först ut och ska rida msva:1 vid halv tolv :) sedan åker vi hem och hämtar Radon som fortfarande står hemma i hagen för att sedan åka ner igen då vi ska rida intermedier 1 vid halv fem i eftermiddag :) håll tummarna :D

Mera film (:

Idag var det som sagt jobb som gällde. När jag slutade vid fyra swischade jag ut till stallet, red Radon för Ingrid, fick rida igenom Intermedier två gånger och det kändes faktiskt bra, känns sådär lagom svårt (:

Silver fick vila och ingen klippning av Radon blev det heller då det var tävlings och träningsmöte.

Så imorgon är det upp med tuppen som gäller för att hinna rida och klippa innan jag börjar jobba, för efter jobbet ska jag ut till farmor och farfar på den årliga kräftskivan (: Så jag behöver ju dessutom hinna putsa och packa inför tävlingen i morgon.

Bjuder på ett till Film klipp på Radon från träningarna. Lite längre den här gången, hoppas på att kunna bjuda på ett på Silver snart också men dom har jag just nu lånat ut till Ingrid ;)


Jobbar :)

Idag är det jobb hela dagen på OkQ8 när jag slutar bär det av till stallet för ridning av båda pojkarna, tävlingsmötet och förhoppningsvis klippning av Radon :) återkommer ikväll men förhoppningsvis ett nytt film klipp från träningarna i helgen :)

bloglovin